Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' wil mensen met elkaar verbinden door te zorgen voor een hechte samenwerking in wijken tussen bewoners, scholen, bedrijven en overheidsdiensten.

Wij geloven dat een samenleving een plek is waar iedereen betrokken is en samen streeft naar het bereiken van een gemeenschappelijk doel.

Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' heeft tot doel om mensen te verbinden en samen te brengen. Met het Ieder Kind een Eigen Boek evenement zorgt Ieder Kind een Eigen Boek ervoor dat mensen met verschillende belangen in wijken worden samen gebracht en met elkaar worden verbonden en uiteindelijk samen gaan streven naar hetzelfde gemeenschappelijke doelen in hun wijk.

Wij denken dat het gratis geven van een boek aan jonge kinderen de manier is om mensen van verschillende niveau´s samen te brengen en met elkaar te verbinden en ze op het spoor te zetten van hetzelfde doel. Dat gemeenschappelijk doel is lezen, gezondheid, veiligheid en een schoon milieu in de eigen omgeving.  Daarom is ons motto "Geef zelf ieder kind een eigen boek!"