Schoon en Groen Samen Doen zet kinderen aan het lezen en maakt kinderen bewust van een schoner milieu

This is the HTML version of Schoon en Groen Samen Doen zet kinderen aan het lezen en maakt kinderen bewust van een schoner milieu Page 1
To view this content in Flash, you must have version 8 or greater and Javascript must be enabled. To download the last Flash player click here

Met de toename van het aantal kinderen dat niet kan lezen ontstond de noodzaak voor het ontwikkelen van een effectief en leerzaam gereedschap waarmee kinderen bereikt kunnen worden voordat ze leesproblemen krijgen.

Stichting Ieder Kind een Eigen Boek reageert op die noodzaak door samen met de reinigingsdienst Amsterdam een heel speciaal boek te ontwikkelen. Schoon en Groen Samen Doen is een spannend interactief leesboek dat ervoor zorgt dat juist jonge kinderen zelf willen lezen. Hiermee wordt in gespeeld op de behoefte bij ouders, leraren, overheid en bedrijven voor zo een boek. Na tien jaar bezig te zijn blijkt het milieuboek Schoon en Groen Samen Doen het perfecte gereedschap te zijn om jonge kinderen te motiveren om zelf te gaan lezen en jonge kinderen bewust te maken over de voordelen van een schonere eigen leefomgeving.

Schoon en Groen Samen Doen

Het kind leest het verhaal Schoon en Groen Samen Doen vaak steeds weer achter elkaar omdat hij en vrienden deel uitmaken van het verhaal. Kinderen zijn centrale figuren in Schoon en Groen Samen Doen en dat fascineert het kind.

Het boek ‘Schoon en Groen Samen Doen’ leert kinderen omgaan met afval. In het boek wordt het kind meegenomen door Meneer Nog-Een-Keer. Deze personage vertelt het kind waarom het zuinig moet zijn op het milieu en hoe de afvalverwerking eruitziet. Het kind komt te weten hoe verschillende soorten afval aangeboden moeten worden en waarom zwerfvuil zo schadelijk is voor het milieu. Verder wordt het begrip ‘recyclen’ uitgelegd op een begrijpelijke manier voor jonge kinderen.

 

FlippingBook page flip extension for Joomla.

Schoon en Groen Samen Doen zorgt voor kinderen die zelf willen lezen

 

Kinderen spelen computer games. Kinderen kijken veel TV. Kinderen motiveren om zelf te gaan lezen is een van de moeilijkste dingen die er bestaat. Stichting Ieder Kind een Eigen Boek slaagt daar keer op keer in!

Het kind leest het verhaal Schoon en Groen Samen Doen vaak steeds weer achter elkaar omdat hij en vrienden deel uitmaken van het verhaal—ze zijn centrale figuren in het verhaal en dat fascineert het kind. Daarna laat het kind zijn boek Schoon en Groen Samen Doen aan vele ander kinderen zien en samen zullen ze Schoon en Groen Samen Doen nog eens lezen. En terwijl ze lezen wordt de les die Schoon en Groen Samen Doen vertelt iets dat ze niet meer vergeten.

Schoon en Groen Samen Doen zorgt voor respect voor medewerkers van de reinigingsdienst

 

Tijdens het Geef een Milieuboek evenement krijgen de kinderen een onvergetelijke ontmoeting met de echte helden die alles schoon houden.

Kinderen krijgen voorlichting van echte vuilnismannen en kinderen kunnen hen vragen wat ze maar willen over hun vak en het ophalen en verwerken van afval. De reinigingsdienst komt vaak met echte vuilniswagens naar een Geef een Milieuboek evenement. Kinderen mogen de vuilniswagen dan van dichtbij bezichtigen.

Schoon en Groen Samen Doen maakt kinderen bewust van de voordelen schoner milieu

 

Het verhaal Schoon en Groen Samen Doen is geschreven met het oog op de meest voorkomende problemen in de wijken voor wat betreft het schoonhouden van de eigen leefomgeving.

Om de boodschap over de voordelen van een schoner milieu nog beter op de kinderen over te brengen leren kinderen een milieulied en zingen ze dat lied tijdens de uitreiking.

Om de kinderen milieubewuster te maken laat kunstenaar Danielle Kanis kunst objecten zien die ze gemaakt heeft uit afval.

Kinderen gaan ook zelf vuil ophalen rondom hun school tijdens het Geef een Milieuboek evenement.

Schoon en Groen Samen Doen zorgt voor verbinding en samenwerking

 

Wat het milieuboek anders maakt is dat van het geven van het milieuboek Schoon en Groen Samen Doen aan de kinderen van de basisschool een publiek evenement wordt gemaakt. 

Het Geef een Milieuboek evenement zorgt voor een gemeenschappelijke gedachte omtrent milieu en lezen. En dat resulteert weer in een eenheid van inspanningen in die wijk om jonge kinderen milieubewust te maken en aan het lezen te zetten.